Holisztikus fitnesz

Női mell formálása a fitneszben – lehetséges?!

A mai bejegyzésben szeretnék megválaszolni két kérdést, amivel rendszeresen találkozni az edzőteremben is, és a blogon keresztül is rengetegen kérdeztek rá, hiszen főleg az anyukákat érinti érzékenyen ez a két téma:

1. Formálható-e a mell?
2. Eltűnnek-e a striák?

A rossz hír az, hogy a fitneszben sem ad megoldást mindenre, és a fent látható két témában bizony meglehetősen korlátozottak a lehetőségek. Lássuk részletesen:

 

1. A mell formálhatósága

Az, hogy milyen tónusú, alakú, méretű keblekkel rendelkezünk, elsősorban genetika kérdése, másodsorban pedig életkor kérdése, hiszen a kor előre haladtával csökken a bőr feszessége, megereszkednek a mellek. A női mell állományát a zsírszövet és mirigyszövet alkotja, a mellizomzat (mely a nők esetében nem számottevő) az előbb említett szövetek alatt helyezkedik el, minimálisan előredomborítva azokat. A fentiek adják a mell ideális tengelyállását, mely azt jelenti, hogy a mell enyhén lefelé néz, előrefele széttér. Ez a vízszintes közeli tengelyállás változik és közelít a függőleges felé, mikor nagyon sokat hízunk, vagy fogyunk. A tengelyállás változásai sajnos nem visszafordíthatók, és sajnos a mell méretével sem olyan könnyű variálni: a zsírszövetet csak és kizárólag a mellen nem tudjuk növelni, úgyhogy sehol máshol nem hízunk, így ez kilőve. A mirigyállomány csak a szoptatás alatt van duzzadt állapotban, az élet többi szakaszában természetesen sorvadt állapotban található. Marad az izomszövet: jó ötletnek tűnhet, hogy izomzattal pótoljuk a hiányt, azonban ez nem ilyen egyszerűen működik! Ugyanis a izomfejlesztés eredményeképp még jobban „szétterül” a mell, ezzel lapos, férfias mellett alakíthatunk csak ki! (Figyelem! Ha a zsír és izomszövet megfelelő nagyságot ad a mellnek, akkor az izomfejlesztés viszont tökéletes megoldás, hogy még jobban előredomborítsuk a mellett!)

Mit tehetünk mégis?! Kerüljük a nagy mértékű testsúly ingadozást, és mérsékelten eddzük a mellizmokat! Erről többet ITT olvashatsz! (A képen: 1. a kis méretű mell megnövelt izomzattal, egyébként egy csodálatos fitnesz világbajnoknő: Dana Linn Bailey 2.  a mell szövetei) 

A nőknek kötelező mellgyakorlatok a fekvőtámasz és az áthúzás, mely optikailag domborítja a mellkast.


2. Striák eltüntetése

A striák azok a kisebb-nagyobb csíkok, melyek bárhol megjelenhetnek a testen egy nagyobb hízás nyomán. Tulajdonképpen a bőr felületes rétegeinek megrepedése ez, melyek a kezdetekben rózsaszínes, vöröses csíkok, majd kifehérednek, gyöngyház színűvé válnak.

Mit tehetünk mégis?! A barna bőrön kevésbé láthatók a striák, tehát a szolárium és barnító krémek nyújthatnak ideiglenes megoldást, valamint egyéb testterületeken a rádiófrekvenciás kezelés is sokat segíthet, ezt azonban a melleken nem javasolt alkalmazni!

 

Hamarosan újabb tippek és infók! A hírlevél feliratkozást, ingyen anyag letöltést és termékek átnézését itt teheted meg: www.holisztikusfitnesz.hu 🙂

 

Jó edzést, sok sikert! : ) Blanka

 

Tetszett a cikk? Ajánld a barátaidnak is! :)

Szép napot Neked: Blanka

A 2017-es nyaralásodra végre a fittebb, karcsúbb, magabiztosabb Önmagadat vinnéd? Válaszd ki Te, hogyan segíthetek Neked ebben! 

Már edzettél velem vagy rendeltél tőlem? Akkor várlak szeretettel a V.I.P infókkal, tervekkel, tippekkel teli zárt csoporunkba! >> tovább a zárt VIP csoportunkhoz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!