Holisztikus fitnesz

Karrier-tervezés 2017 (a 7 lépéses módszer)

A karrier kategóriát azért hoztam létre ebben a fitnesz-témájú blogban, mert szeretném az életet továbbra is holisztikusan szemlélni: a “fittség” pedig szerintem egy testi-lelki jóllétet jelent, amihez az önkiteljesedés, a sorsfeladatok teljesítése is hozzátartozik. 2016 sokunk számára totális zűrzavar volt, elengedésekkel és pofonokkal tarkítva. Mindez viszont a karrierben, önismeretben és más területeken is sok új kaput nyitott meg, új fontossági sorrendet állíthattunk fel. Én minden januárban egy 7 lépéses módszerrel öntök tiszta vizet a pohárba, ami a munkámat illeti. Íme:

 

1. MI AZ AMIT VALÓJÁBAN AKARSZ?

Mi az, ami elbűvöl? Ami évek óta piszkálja a fantáziád? Ami nem valaki más elvárása feléd, hanem a TE saját vágyad? Fogalmazd meg a célod, egy életképet, amit látni szeretnél mondjuk 1 év múlva.

 

2. MIÉRT AKAROD EZT?

Milyen érzelmeket jelent ez neked? Mit adnál ezzel a világnak? Mely fontos sorsfeladatod teljesítenéd ezzel a dologgal?

 

3. HOL TARTASZ JELENLEG?

E fontos: csupán karnyújtásnyira vagy a céltól? Félév múlva reális lehet? Vagy akár 2 év is szükséges, hogy elérd? Mik azok a szokások, melyeken mindenképp változtatnod kell (vagy akár végleg lemondani róluk), a cél érdekében? Ha anyagi előrelépésben gondolkozol: milyen teendőkre van szükség konkrétan, hogy közelebb kerülj a célodhoz?

 

4. MI A “NAGY SZIKLÁD”?

Biztosan van valami, ami félelemmel tölt el, ami visszatart az úton. Ha nem lenne, akkor gond nélkül repülnél a cél felé, nem is éreznéd feladatnak az egészet. Mi ez a félelem? Mi a szokás, teendő, amit eddig nem tudtál magadévá tenni? Mi a rossz mantra, ami miatt azt hiszed képtelen vagy rá? Ki az, aki visszahúz? Az első lépés legyen a szikla megtalálása, és elgördítése.

 

5. MILYEN TUDÁSRA VAN SZÜKSÉGED MÉG?

Miben kellene fejlődnöd, hogy előrehaladj? Milyen témában kéne többet olvasnod? Ki az a hiteles ember, akivel konzultálhatnál? Milyen képzésre, tanfolyamra lenne szükséged? 

 

6. MÉRFÖLDEK & JUTALMAK

Készíts mérföldkőtervet, negyedéves tervet, ne egyszerre akarj beiktatni egy csomó újdonságot, hanem fokozatosan – de azt komolyan betartva!

 

7. CSINÁLD!

Láss hozzá! Akármilyen jó móka volt egy szép noteszbe leírni a fentieket, azért ne feledd, hogy a legfontosabb: rendületlenül cselekedni, és haladni a cél felé. (Egyébként: SZERENCSE = SZEretek RENdületlenül CSElekedni :)))) Akkor is tartsd magad a teendő listádhoz, ha épp nincs kedved, vagy más dolgok fontosabbnak tűnnek. Ilyenkor idézd fel az első pontot! 🙂

 

Remélem sikerült kicsit átláthatóbbá tennem a karrierbeli céljaidat ezzel az egyszerű módszerrel. Ha szeretnél velem dolgozni az online vállalkozásomban a fitnesz területén, akkor együtt is tűzhetünk ki Neked új célokat 😉 csak vedd fel velem a kapcsolatot itt!

Blanka

Képtalálat a következőre: „career”

 

 

 

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Ajánld a barátaidnak is! :)

Szép napot Neked: Blanka

A 2017-es nyaralásodra végre a fittebb, karcsúbb, magabiztosabb Önmagadat vinnéd? Válaszd ki Te, hogyan segíthetek Neked ebben! 

Már edzettél velem vagy rendeltél tőlem? Akkor várlak szeretettel a V.I.P infókkal, tervekkel, tippekkel teli zárt csoporunkba! >> tovább a zárt VIP csoportunkhoz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!