Holisztikus fitnesz

A hő szerepe a fogyásban

“Én csak hasból akarok fogyni!” – mondják sokan. Az edzők ilyenkor felhördülnek, hogy helyifogyás nem létezik, ha csak hasazol attól nem lesz laposabb a hasad! Ugyanez igaz más kritikus testrészekre is természetesen: popsira, combra… Igaz, a fogyás egy komplex biokémiai folyamat, ami az egész szervezetet érinti. Nagy szívás, de ha te popsira hízol először, akkor valószínűleg onnan indul meg legkésőbb a fogyás, ha pedig a hasad a gumicicád, akkor pedig azt a legnehezebb formázni… Legalábbis edzéssel és diétával. Ami ugye az alakformálás alapja.

FB_20140904_20_55_03_Saved_Picture

De mégis van egy kis kapu, amit egyre többen használnak ki, hogy csakazértis fogyjanak a kritikus zónákról, külön, hamarabb, minélgyorsabban. A kulcsszó pedig: a hő.

Igen, a meleg. Biztos te is tudod, hogy számtalan fogyasztó kütyü van: izzasztóövek, zsírbontókezelések, tekercselések, krémek. Általában ezek egy dologra épülnek: adott testterületen megnövelni a hőmérsékletet, hogy hamarabb induljon be a fogyás onnan. Nem a mellből és karról! : ) Hanem direkt arról a nemszeretem-területről. Miért működik ez a dolog?

A hő hatására olyan folyamatok indulnak be, melyek felgyorsítják a zsírégetés folyamatát.
1. Képzeld magad elé a szalonna-sütést: a meleg hatására egy idő után a szalonna csöpögni kezd. Ilyenkor ugyanaz a történik, mint a mi zsírszöveteinkben a meleg hatására: a zsírsejt szerkezete és a sejthártya áteresztő képesség megváltozik, beindul a zsírégetés, a feloldott zsírok és méreganyagok a nyirokkeringésen keresztül távoznak. (Ezért külön fontos a sok folyadékfogyasztás!!!)

2. Most képzeld magad elé a tojásfőzést: egy idő után a hő hatására a tojás megkeményedik. Így működnek a mi kollagénrostjaink is a bőrben, ezért van az, hogy nemcsak a fogyás miatt, hanem közvetlenül a hő hatására is feszesedik a bőr, ha bármilyen hőtermelő módszert bevetünk.

csinos

Melyek ezek a módszerek?

I. Fogyi-övek és -sortok, tekercselés: itt a lényeg, hogy a bőrt nem engedjük izzadni vagyis párologtatni, ami ugye egy hűtő folyamat. Így adott testterületen a hő megnő. Hátránya: kényelmetlen és a helyes kivitelezés rovására mehet csúszkáló fólia-réteg

II. Krémek: a vérbőséget okozó paprika, fahéj krémek szintén hőtermelést okoznak, az ennél minőségibb zsírégetőkben más összetevők (feszesítő aminosavak, méregtelenítő növény vagy algakivonatok) is vannak. Hátránya: túl mélyre igazából nem szívódnak fel, így hatásuk elenyésző

III. Elektro-kozmetikai kezelések: adott testfelületet különböző technológiával melegíti (pl. rádiófrekvencia) A hő mélyre hatol és a sejtek szerkezetét megváltoztatva lehetővé tesszük a helyi fogyást, továbbá hatékonyan vesszük fel a harcot a narancsbőr ellen, halványodnak a striák, a megereszkedett bőr feszesedik. Hátránya: plusz időt igényel a kezelés, de akár otthon is végezhető.

insta1

VIGYÁZAT! Ne feledjük, hogy ezek kiegészítő kezelések, izmot nem növeszt ki, koordinációt, állóképességet, közérzetet nem javít úgy, mint egy jó kis edzés!!! : )

 

Tetszett a cikk? Ajánld a barátaidnak is! :)

Szép napot Neked: Blanka

A 2017-es nyaralásodra végre a fittebb, karcsúbb, magabiztosabb Önmagadat vinnéd? Válaszd ki Te, hogyan segíthetek Neked ebben! 

Már edzettél velem vagy rendeltél tőlem? Akkor várlak szeretettel a V.I.P infókkal, tervekkel, tippekkel teli zárt csoporunkba! >> tovább a zárt VIP csoportunkhoz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!