Holisztikus fitnesz

Anyuka vagy…. és rendben vagy!

Nemrég volt egy különösen nagy port kavaró cikk egy népszerű életmód-oldalon, mely azt sugallta, hogy a túlsúlyos anyukák igénytelenek, visszataszítóak és ne is csodálkozzanak, ha nyáron a strandon a férjük feszes hasú nőket stíröl… Persze nem erre a cikkre akarok reflektálni, viszont egy LÉTEZŐ problémára enged következtetni:

Az anyukák rosszul érzik magukat a bőrükben.

Úgy érzik, külsőleg nincsenek rendben, és már sosem lesznek.

Frusztráltak, mert néhány celeb a szülés után is kockahasú képet posztol.

Nem érzik egyenrangúnak magukat más nőkkel szemben, mert nem elég feszesek vagy tónusosak.

live_comm_6666

Persze, igenis kell edzeni. De nem azért mert valaki azt írja, hogy a striáid a lustaságod jelzik. Nem azért, mert valaki “nézz rám”-játékokat játszik a Facebookon a szülés utáni képeivel. Nem azért, mert divat a jó alak és a fitt hozzáállás. Hanem mert JÁR NEKED a vitalitás, és hogy kikapcsolj néha… És legfőképp, hogy egészségesebb légy – sőt, én vallom, hogy szülőként ez már kötelesség is, a példamutatás miatt! Egyszerűen jobban jársz ha edzel, ha energikus vagy, ha jobb minőségben élsz. Ne menj bele a játszmákba. Teljesen mindegy, hogy mások mit gondolnak az anyuka & edzés kapcsolatról, még akkor is, ha edző az illető. Edzők közül is a már szült, kompetens, képzett edzők véleményét kérdezd a szülés utáni edzésről –  és ne azt aki most került ki egy fitnesz-gyorstalpalóról és még csak nem is tapintott szétnyílt egyenes hasizmot!

De a legfontosabb, hogy a TE fejedben rendben legyen néhány dolog:

Azt mondják, ha hízol a terhesség alatt, igénytelen vagy.
VALÓSÁG: a terhesség alatti (mértékletes) hízás evolúciósan kódolt, a későbbi szoptatás miatt! Mindenki hízik valamennyit, és ez így van rendjén.

Azt mondják, a striák a lustaságod jelképei.
VALÓSÁG: a striák pici hegek, a bőr nyúlása miatt keletkeznek. Mind tudjuk, hogy a terhesség alatti kenegetés és odafigyelés, vagy segít vagy nem… Hiszen itt nemcsak a zsírról van szó: ha kockahasú voltál, de mondjuk nagy a babád a pocakodnak – ugyanúgy striás leszel, mint aki 20 kilót hízott. : ) Nyugi, ezek szépen elhalványodnak idővel.

Azt mondják, az anyukák ugyanúgy edzhetnek, mint mások.
VALÓSÁG: ha a szülés után fokozatosan visszanyerted erőnléted, ugyanúgy edzhetsz mint más, ez igaz! : )

Azt mondják, ha rendesen edzenél mellre, visszaállna a cici eredeti alakja.
VALÓSÁG: a szoptatással a női test valóban éretté válik, a mell szerkezete, tengelye megváltozik. Ezt el kell fogadnod, akkor is ha a mell-izomzatod növeled, és akkor is  ha nem…

Azt mondják, hogy az anyukák kifogásként használják, a “nincs időmet” és a gyerekeket.
VALÓSÁG: egy gyerektelennek hiába is magyarázod, hogy mit jelent 0-24 órás szolgálatot teljesíteni, hagyd rá hogy “kifogás” : P Viszont az tény, hogy a saját érdekedben MUSZÁJ néha találnod félórát, hogy kimozgasd magad, jobban érezd magad… Nem csevegni a teremben, a kulacsból kortyolgatva – na erre már tényleg nem nagyon lesz időd…hanem leedzeni.

Azt mondják, a megnyúlt bőr mindig is lógni fog.
VALÓSÁG: a bőr nagyon rugalmas szövet, idő kell hozzá, de alkalmazkodik: ha kipucolod alóla a zsírt, feszesedni fog! Extrém nyúlás esetén ez már nem történik meg, azonban elektrokozmetikai eljárásokkal ezen lehet segíteni.

10434001_1003078739718901_9112635059693737626_n

 

 

Tetszett a cikk? Ajánld a barátaidnak is! :)

Szép napot Neked: Blanka

A 2017-es nyaralásodra végre a fittebb, karcsúbb, magabiztosabb Önmagadat vinnéd? Válaszd ki Te, hogyan segíthetek Neked ebben! 

Már edzettél velem vagy rendeltél tőlem? Akkor várlak szeretettel a V.I.P infókkal, tervekkel, tippekkel teli zárt csoporunkba! >> tovább a zárt VIP csoportunkhoz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!