Holisztikus fitnesz

Minimum, maximum, optimum – a fitnessben is!

A végletek időszakát éljük: vagy nagyon sikeres vagy egy lúzer; vagy fantasztikus anya vagy karrierista; vagy zsírosés puhány a tested vagy kockahasú. Ez komoly?! A végletekben való gondolkodás (hidd el, én tudom!) nagyon veszélyes. Természetes, hogy ha valamiben változást szeretnénk elérni, akkor el kell indulni a lehető legjobb megoldás felé – de biztos, hogy nem… Tovább »

Gyere ki az alakformálási tippek labirintusából!

Nem minden fitness tipp kamu, de teljesen felesleges végigpróbálni az összeset. A sok-sok-sok alakformálási tipp útvesztőjében – diéták, edzésprogramok, tuti tippek, DVD-k, könyvek, kezelések, stb….- sokan elvesznek. Ezek egyrésze teljesen megalapozatlan szakmailag, másrésze kizárólag üzleti természetű, bizonyos tippek meg jók ugyan, de teljesen elviszik a fókuszt a lényegről.  Most ebben az útvesztőben adnék egy kis… Tovább »

A jó diéta az, amit egy életen át tudsz tartani!

Mind tudjuk, hogy a diétában a legnehezebb dolog NEM a kezdeti lelkesedés, motiváció gyűjtés és ábrándozás az új alakunkról – hanem, hogy aztán nap mint nap kitartsunk, kontrolláljuk az evési szokásainkat. Ehhez plusz energia  szükséges, hiszen a szokások lényege (legyen szó étkezési szokásokról, vagy a reggeli készülődésről, vagy hogy merre indulunk reggelente), hogy már nem… Tovább »

Amerikai narancsos diéta – kiegészítve!

A narancsos diéta (vagy amerikai diéta) nagyon látványos változást képes hozni, de drasztikussága miatt inkább mondható ez egy leépülési folyamatnak, mint sikeres karcsúsodásnak. Egészítsd ki az alábbi módon és máris egy méltán népszerű diétát követhetsz: gyors és észrevehető fogyással, de közben “helyrehozva” a diéta 2 nagy hibáját: a drasztikusan lecsökkentett kalória számot és kevés fehérjebevitelt. (Hogy ezekkel… Tovább »

Tavaszi 40 napos kalória-csökkentett és húsmentes diéta, önismereti tanfolyammal! (alias: Húsvét)

Ugye, a címet olvasva máris elgondolkodtál, hogy eljönnél egy ilyen jó kis önismereti-alakformálós kurzusra?! 🙂   Nos, a hírem a következő: a fenti “projekt” kb. 2000 éve bevált, és Nagyböjtnek valamint Húsvéti ünnepeknek hívják. Úgy gondolom a “holisztikus fitnesz” szemléletbe tartozik a bevált ősi tudások ismerete / használata is, úgyhogy most arról írok: miért is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!