Ne a kalóriákat számold, hanem ezt!

Értelemszerűen, ha meg akarod fogni a kalória beviteled (márpedig a fogyáshoz erre van szükség), akkor számolni kell a bevitt tápanyagok mennyiségét. Legalábbis eleinte, amíg a tested rá nem áll az optimális mennyiségre, és meg nem szokod az új adagokat. De vajon MIT számoljunk?! A kalória számolás egy jó módszer, szerintem azonban még jobb (és a… Tovább »

Nagy Megújulás 2017 – Anikó naplója (1. hét: eredmények)

“Sziasztok 🙂 Amit az első szuper életmódváltós hetemből kiemelnék, az az edzőterem diszkrét bája. Kondi terembe járni szerintem inspiráló és vagány. Eleve olyan emberek vannak ott, akik nem maradtak inkább otthon, és egyszer mindegyikük volt kezdő izmozó. Értem ez alatt azt, hogy bár sokan tűnnek a számomra roppant magabiztosnak, impozánsnak és felsőbbrendűnek ez utóbbi igazság… Tovább »

Nagy Megújulás 2017 – Anikó naplója (bemutatkozó)

Ebben a rovatban mostantól 6 hétig a 3 gyerekes anyuka, Anikó életmódváltását olvashatjuk. Fogadjátok szeretettel a bemutatkozóját! 🙂   Sziasztok, 2016 tavaszán egyszer már belevágtam az életmód váltásba. Akkor töltötte be a harmadik, legkisebb lányom az egy esztendős korát. Az utóbbi 7 évet nagyjából azzal töltöttem, hogy várandóskodtam, dolgoztam, gyerekeztem, szültem, híztam, híztam meg híztam… Tovább »

A fogyás valójában szomorú dolog

A fogyás valójában nagyon szomorú dolog. Hiszen valami elmúlik, valamitől búcsúzunk. Nemcsak a kilóinktól. Sokaknak a fogyás csak elméleti dolog (és az is marad), ami a “majdani valamikori de szép alakról szól, de jó lesz…” De akinek volt már nagy fogyása, tudja, hogy a gyakorlati életben ez sok változással jár: elbúcsúzunk a kedvenc ruháinktól, többé… Tovább »

2 gyakori hiba: alulterhelés és túledzés

Lehet, hogy már te is megtapasztaltad az érzést: végeztél az edzéssel, mégsem vagy elégedett, nem fáradtál el, valami nem stimmel. Vagy épp az ellenkezőjét: lelkesen belevetetted magad az edzésekbe, azonban pár nap után (vagy az edzésen belül: 30 perc után) nem bírod, és abbahagyod. Ilyenkor általában az a probléma, hogy nem mérted fel reálisan, mekkora… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!