Holisztikus fitnesz

Minimum, maximum, optimum – a fitnessben is!

A végletek időszakát éljük: vagy nagyon sikeres vagy egy lúzer; vagy fantasztikus anya vagy karrierista; vagy zsírosés puhány a tested vagy kockahasú. Ez komoly?! A végletekben való gondolkodás (hidd el, én tudom!) nagyon veszélyes. Természetes, hogy ha valamiben változást szeretnénk elérni, akkor el kell indulni a lehető legjobb megoldás felé – de biztos, hogy nem… Tovább »

Személyi edző: nem a főnököd és nem az anyád!

Egy személyi edző rengeteget tud segíteni az  életmód váltás rögös útján az első lépésekben és/vagy a továbblendülésben. Nagyon hasznos – ha nem így gondolnám, nem dolgoznék személyi edzőként 😛 Ugyanakkor érdemes letisztázni, hogy ő elsősorban mint tanító-segítő partnered vesz részt a folyamatban, és nem mint egy felettes. Szerintem nagyjából úgy kell elképzelni, mint amikor egy szülő kézen… Tovább »

Kezdő edzéstervek fiúknak

Rögtön az elején tisztáznám, hogy az “edzésterv” akkor igazán terv, ha valahonnan valahová tart, és (egyéni kondíció és tempó alapján) folyamatosan emelünk az intenzitáson. Azonban ezeket a gyakorlatsorokat bátran alkalmazhatod, persze ha előtte alaposan bemelegítettél egy 10 perces pulzusfokozó + gimnasztikus + nyújtásos bemelegítéssel. Ezt a tervet edzőtermi körülményekhez írtam, de hamarosan osztok meg saját testsúlyos… Tovább »

Aerobic vs. Súlyzós edzés

Ma egy rövid, színes kis poszttal érkezem, amelybe a saját példámat osztom meg:—  Tavaly ilyenkor szinte csak annyit mozogtam, hogy heti 3-4 alkalommal (1 óránál hosszabb) aerobik órákat tartottam. Jól éreztem magam, de nem fejlődtem már egy ideje, és ezen nem tudtam változtatni, mert saját edzésre külön sem erőm, sem időm nem volt (vagy csak nagyon… Tovább »

Rögzült szokások: életünk 40%-át irányítják!

Íme egy ijesztő adat: kutatások szerint a napi tevékenységeink legalább 40%-át a szokásaink teszik ki. A rögzült, évek óta újra és újra végrehajtott szokások… Ez azt jelenti, hogy a  napi tevékenykedésünk majdnem felénél szinte egyáltalán nem használjuk az agyunkat! Nem döntünk! Hanem automatikusan cselekszünk, mindenféle felülbírálat nélkül. Ez alapból sem túl helyes, ha azt szeretnénk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!