Holisztikus fitnesz

Személyi edző: nem a főnököd és nem az anyád!

Egy személyi edző rengeteget tud segíteni az  életmód váltás rögös útján az első lépésekben és/vagy a továbblendülésben. Nagyon hasznos – ha nem így gondolnám, nem dolgoznék személyi edzőként 😛 Ugyanakkor érdemes letisztázni, hogy ő elsősorban mint tanító-segítő partnered vesz részt a folyamatban, és nem mint egy felettes. Szerintem nagyjából úgy kell elképzelni, mint amikor egy szülő kézen… Tovább »

Kezdő edzéstervek fiúknak

Rögtön az elején tisztáznám, hogy az “edzésterv” akkor igazán terv, ha valahonnan valahová tart, és (egyéni kondíció és tempó alapján) folyamatosan emelünk az intenzitáson. Azonban ezeket a gyakorlatsorokat bátran alkalmazhatod, persze ha előtte alaposan bemelegítettél egy 10 perces pulzusfokozó + gimnasztikus + nyújtásos bemelegítéssel. Ezt a tervet edzőtermi körülményekhez írtam, de hamarosan osztok meg saját testsúlyos… Tovább »

Aerobic vs. Súlyzós edzés

Ma egy rövid, színes kis poszttal érkezem, amelybe a saját példámat osztom meg:—  Tavaly ilyenkor szinte csak annyit mozogtam, hogy heti 3-4 alkalommal (1 óránál hosszabb) aerobik órákat tartottam. Jól éreztem magam, de nem fejlődtem már egy ideje, és ezen nem tudtam változtatni, mert saját edzésre külön sem erőm, sem időm nem volt (vagy csak nagyon… Tovább »

Rögzült szokások: életünk 40%-át irányítják!

Íme egy ijesztő adat: kutatások szerint a napi tevékenységeink legalább 40%-át a szokásaink teszik ki. A rögzült, évek óta újra és újra végrehajtott szokások… Ez azt jelenti, hogy a  napi tevékenykedésünk majdnem felénél szinte egyáltalán nem használjuk az agyunkat! Nem döntünk! Hanem automatikusan cselekszünk, mindenféle felülbírálat nélkül. Ez alapból sem túl helyes, ha azt szeretnénk… Tovább »

Nagy Megújulás 2017 – Anikó naplója (4. hét)

Anikó újabb bejegyzése következik, amiből kiderül, hogy lassan, de egyértelműen haladunk, fejlődünk és fogyunk. Mármint ő. És mindezt nagyon elszántan és humorral teszi. Az első bejegyzéséhez annyit fűznék hozzá, hogy hozzánk épp most lépett be – és igenis látszik!! 🙂 (A bejegyzés végén pedig a konkrét adatokat is olvashatjátok centiben, kilóban…)   “A visszajelzések alapján… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!