Szénhidrát számolás – a fogyás alapja

Mint már többször leírtam, ha a fogyás a cél, a legcélravezetőbb módszer magát a szénhidrát mennyiséget számolni (grammban). Nem ritka, hogy ha orvost keresünk fel fogyási szándékkal,  sokszor csak némi általános tájékoztatót kapunk a mozgásról és homályosan a kalória számolásról (ne adj isten, meg is nevezik, hogy 1000 kalória felé ne menjünk, ami egy veszélyes… Tovább »

Nagy Megújulás 2017 – Anikó naplója (3. hét)

Anikó alakulását és beszámolóit heti rendszerességgel követhetitek nyomon a blogban 🙂 Íme az e heti bejegyzése:) “A 3. hét avagy: Fitten, pozitívan egy kis fogyókúrás hittan Ezt a bejegyzést, fekve, nagy költőnk által megihletve ágyban, párnák”közt írom. Természetesen nem renyheségből hanem a PIHENÉS panelt erősítve, ami nélkül nincs fogyás, kiegyensúlyozott élet, sem písz sem láv…. Tovább »

Minimális testzsír vs. ideális testzsír

Biztosan hallottatok már róla, hogy a kilók leadása helyett érdemes a testzsír csökkentésére koncentrálni (persze az izomzat megtartása / növelése mellett.) Szóval a fitt életmód arról szólna, hogy mostantól egész életünkben csökkentsük a testzsírt, ameddig csak bírjuk? Szó sincs róla. A legfontosabb azt tisztázni, hogy: 1. Az ideális testzsír-százalék NEM egyenlő a minimális testzsír-százalékkal   Az… Tovább »

Nagy Megújulás 2017 – Anikó naplója (2. hét)

Anikó, a 3 gyerekes, 41 éves anyuka a 2. hetét zárta a Nagy Megújuló Programjának. Immár vannak változások kilóban és centiben is! 🙂 Humoros és elgondolkodtató írásait még 4 hétig olvashatjátok a blogban (az első, bemutatkozó rész itt található). Íme, a 2. heti beszámoló: Eredmények: Súly: 92 kg (eddig: -2 kg) Testzsír: 50,4% ( -2%)… Tovább »

Nagy Megújulás 2017 – Anikó naplója (1. hét: eredmények)

“Sziasztok 🙂 Amit az első szuper életmódváltós hetemből kiemelnék, az az edzőterem diszkrét bája. Kondi terembe járni szerintem inspiráló és vagány. Eleve olyan emberek vannak ott, akik nem maradtak inkább otthon, és egyszer mindegyikük volt kezdő izmozó. Értem ez alatt azt, hogy bár sokan tűnnek a számomra roppant magabiztosnak, impozánsnak és felsőbbrendűnek ez utóbbi igazság… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!