Holisztikus fitnesz

“A szorgalmasan végzett hülyeség is csak hülyeség”

A napokban olvastam a címben szereplő frappáns mondatot. Ez a legtömörebb válasz arra, hogy miért is éri meg személyi edzővel kezdeni az edzésmunkát, életmódváltást! Nem is tudod elképzelni, hogy mennyi “szorgalmasan végzett hülyeséggel” találkozunk a fitness világában: évek, évtizedek mennek el néha azzal, hogy az életmódváltó egyszerűen rossz úton jár és nem tud róla: –… Tovább »

Tudatos étkezés = tudatos vásárlás

  Bár erről kevesebbet beszélünk, de a tudatos étkezés mindenek előtt a tudatos vásárlással kezdődik. De mit is jelent ez és hogyan valósíthatjuk meg? Az új év elején sokan fogadják meg, hogy áttérnek egy egészséges(ebb) életmódra, vagy épp belevágnak a testtömegcsökkentő étrendbe. Bármelyik is a célunk, az életmódváltás- a konyhánk előtt- már a bevásárlásnál elkezdődik…. Tovább »

Kávézzunk, de MIKOR?! (dietetikus válaszol)

Gondoltátok volna, hogy nem mindegy, mikor fogyasztjuk el a nap folyamán az első kávénkat?Bizony egyáltalán nem mindegy, hogy mely időpontban kávézunk! A legtöbb ember ébredést követően azonnal- vagy 1-2 órán belül- fogyasztja el a reggeli ébresztő koffeinadagját. Egészségünk szempontjából azonban csak valamikor a délelőtt folyamán, ébredés után 3-4 órával tanácsos először kávéznunk. Sokakban merülhet most fel a kérdés, hogy… Tovább »

5 dolog: Ezt tedd az alakodért ősszel!

  Egy átlagos év az alakformálás szempontjából általában így néz ki: január: lelkesedés az új életstílus felé, edzőtermi bérlet vásárlásfebruár: többség abbahagyja az edzést, megszegi a diétátáprilis-május: az előrelátóbbak elkezdenek edzeni és visszafognak a kajánmájus-június: kevésbé előrelátóak rapid diétákat kezdenek, alakformáló szalonokat keresnekaugusztus után: “már mindegy” állapot, raktározás   Ugye ismerős az ördögi kör?? 🙂… Tovább »

Teljes kiőrlésű vs. finomított – Mi a tényleges különbség?!

Manapság egyre többször hallhatjuk az ajánlást, miszerint a finomított pékáruk és gabonafélék helyett a teljes kiőrlésű rostdúsabb termékek szerepeljenek többször az étrendünkben. De mi állhat az ajánlás hátterében? Miért egészségesebbek a teljes értékű, rostdús termékek? Mi a különbség a finomított és a teljes értékű gabonafélék között? Ahhoz, hogy a kérdésre választ kapjunk, először nézzük meg, hogyan épülnek fel a különböző… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!